Gyakori kérdések

leggyakrabban feltett kérdések ablakszellőző termékekkel kapcsolatban

A nem zárható és növelt minimum léghozamú ablakszellőzők, légbevezetők alkalmasak a nyílt égésterű gázkészülékek égési és szellőző levegőjének utánpótlására.
Ez ügyben hívjon minket telefonon, szívesen segítünk!

Az AERECO ablakszellőzők, légbevezetők mechanikus készülékek, áramforrást nem igényelnek.

NEM. Szerelőink mindig igyekeznek tisztán dolgozni, modern gépparkkal dolgozunk, az ablakszellőzők, légbevezetők nyílászárókba történő bemarása minimális kosszal jár (nem hasonlítható pl. egy falátfúráshoz).

Az ablakszellőző beszerelés időtartamát több tényező is meghatározhatja (pl. fa vagy műanyag ablakról van szó, stb.) de általánosságban elmondhatjuk, hogy 30-45 perc/db.

A szerelés időtartamát ügyfeleink is tudják csökkenteni, ha könnyen hozzáférhetővé teszik a nyílászárókat a szerelő számára (pl. párkányról lepakolás). Ezt előre is köszönjük.

A különböző típusú és léghozamú ablakszellőzők más-más levegőmennyiséget engednek be a helyiségbe. A páraérzékelős automata ablakszellőzők minimális léghozama 5-11 m3/h, míg a FIX léghozamú ablakszellőzők, elsősorban nyílt égésterű készülékekhez szerelt ablakszellőzők minimális léghozama 35 m3/h. Ez utóbbi esetében a visszajelzések alapján a leghidegebb télen előfordulhat, hogy az ablakszellőző a saját, közvetlen környezetét esetleg néhány fokkal lehűtheti, azonban a páraérzékelős ablakszellőzők esetében hasonló visszajelzést az évek során sem kaptunk.

Az ablakszellőzők típustól függően, 3 vagy 4 színben elérhetőek. Ami minden típusnál megtalálható: fehér, tölgy, illetve gesztenye. Néhány típus világosszürke színben is választható.

  • Teljesítmény nyilatkozatot
  • Műbizonylat-gyártói forgalmazói nyilatkozat (nyílt égésterű készülékekhez is alkalmas légbevezető esetén)
  • Használati útmutató

A megrendelést egyeztetheti munkatársunkkal telefonon, vagy elküldheti emailben, illetve űrlapunkon keresztül. Írásos megrendelés esetén az időpontot és a szerelés paramétereit általában telefonon pontosítjuk.

A szerelés időpontját mindig előre egyeztetjük, a foglaltság szerint. Igyekszünk ügyfeleinknek minél hamarabbi, akár 1-2 napon belüli időpontot adni, ha szükséges, ám amennyiben ez nem megoldható, legtöbbször 3-6 munkanapon belül tudjuk vállalni a beszerelést.

A páraszabályozott szellőzőelemek érzékelője és működtetője azt az ismert fizikai jelenséget használja ki, hogy egyes anyagok megnyúlnak a páratartalom emelkedésekor és összehúzódnak, ha a levegő szárazabbá válik. Ezen az elven működik a V8 és V16 érzékelők 8, illetve 16 rétegű poliamid pántkötege, amely egy vagy több zsalut mozgat, ezzel befolyásolva a szellőzőlevegő mennyiségét a mindenkori belső relatív páratartalom függvényében. Minél nagyobb a helyiség levegőjének páratartalma, annál jobban kinyitnak a zsaluk.

ABLAKSZELLOZO-SZERELES.HU

© Minden jog fenntartva 2020